• svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
thumb

دفتر مرکزی تهران

درخواست مشاوره

به دنبال یک سازنده با کیفیت و مقرون به صرفه برای پروژه بعدی خود هستید؟

* Please Fill Required Fields *
img

تماس با کارشناس

1-800-987-6543

ساعت کاری

ما خوشحالیم که در طول ساعات کاری با شما ملاقات کنیم. لطفا یک قرار ملاقات بگذارید

  • شنبه تا پنج شنبه8 صبح الی 16 عصر
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
thumb

دفتر مرکزی تهران

درخواست مشاوره

به دنبال یک سازنده با کیفیت و مقرون به صرفه برای پروژه بعدی خود هستید؟

* Please Fill Required Fields *
img

تماس با کارشناس

1-800-987-6543

ساعت کاری

ما خوشحالیم که در طول ساعات کاری با شما ملاقات کنیم. لطفا یک قرار ملاقات بگذارید

  • شنبه تا پنج شنبه8 صبح الی 16 عصر

چیلرها

انواع چیلر

چیلر تراکمی

چیلر تراکمی چیست؟ چیلر تراکمی (Compression chiller) دستگاهی است که مجهز به انواع کمپرسورهای متراکم کننده مبرد مانند کمپرسور  اسکرو یا اسکرال می باشد. چیلر

بیشتر
چیلر فلادد آب خنک تهویه دماوند

چیلر فلادد

چیلر فلادد چیست؟ چیلر فلادد (Flooded chiller) نوعی چیلر تراکمی است که به اواپراتور فلادد یا مستغرق مجهز است. مهم ترین ویژگی چیلر فلادد بازدهی

بیشتر

چیلر هوا خنک

چیلر هوا خنک چیست؟ چیلر هوا خنک دستگاهی است که مجهز به کمپرسور و کندانسور هوا خنک است. چیلر هوا خنک در انواع مختلفی بر

بیشتر
چیلر آب خنک

چیلر آب خنک

چیلر آب خنک چیست؟ چیلر آب خنک دستگاهی است از زیر مجموعه چیلرهای تراکمی. چیلر تراکمی آب خنک مجهز به کمپرسور و کندانسور آبی است

بیشتر

چیلر مدولار

چیلر مدولار یا ماژولار نوعی چیلر تراکمی است که به جای استفاده از یک کمپرسور و یک مدار مبرد، از چندین کمپرسور و مدار مبرد

بیشتر
چیلر جذبی تهوبه دماوند

چیلرهای جذبی

یکی از نیازهای هر ساختمانی، تامین سرمایش آن در فصل تابستان می باشد ، این مهم در ساختمان های بزرگ با استفاده از چیلر انجام

بیشتر
مینی چیلر

مینی چیلر

مینی چیلر تهویه دماوند از نوع تجهیزات تهویه مطبوعی به شمار می رود که عمدتآ مناسب تهویه فضاهایی با کاربری مسکونی، ویلایی، اداری، فروشگاه، رستوران

بیشتر

چیلر چیست؟

چیلر دستگاهی است که بر اساس سیکل تبرید تراکمی یا سیکل تبرید جذبی کار می کند. چیلر با هدف تولید آب سرد، به منظور سرمایش در تهویه مطبوع ساختمان های مسکونی و تجاری و همچنین به منظور خنک کاری و کاهش دمای فرآیند دستگاه ها در برودت صنعتی(Process cooling) مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع چیلر

انواع چیلر

چیلرها بر اساس فاکتورهای متفاوتی دسته بندی می شوند. اما مهم ترین عامل در دسته بندی آن ها، نوع سیکل تبرید است. از این لحاظ دو نوع چیلر داریم:

  • چیلر تراکمی (Compression chiller)
  • چیلر جذبی (Absorption chiller)

چیلر تراکمی

چیلر تراکمی به دستگاه یا سیستمی گفته می شود که کجهز به کمپرسور است. نام چیلر تراکمی از همین کمپرسور که وظیفه متراکم کردن ماده مبرد در سیکل تبرید تراکمی را بر عهده دارد، گرفته شده است. در نتیجه در تمامی چیلرهایی که به کمپرسور مجهز هستند، چیلر تراکمی گفته می شود.

مهندسان مکانیک، در طراحی و ساخت چیلر تراکمی، از سیکل تبرید تراکمی بخار  بهره می گیرند. این سیکل از چهار عضو مهم و حیاتی تشکیل شده است:

1- کمپرسور (Compressor)

2- کندانسور (Condenser)

3- شیر انبساط یا اسپنشن ولو (Expansion valve)

4- اواپراتور (Evaporator)

در شکل زیر می توانید اجزای این سیکل را مشاهده کنید:

طرز کار چیلر تراکمی

عملکرد و طرز کار چیلر تراکمی بر اساس سیکل تبرید تراکمی است که در شکل فوق اجزای اصلی آن نشان داده شده است. نحوه عملکرد چیلر تراکمی به این صورت است که ماده مبرد توسط کمپرسور فشرده و متراکم می شود. در اثر همین افزایش فشار، مبرد به سمت کندانسور جریان می یابد. به همین علت مهندسان تبرید، کمپرسور را قلب چیلر تراکمی می دانند. چون عامل به حرکت درآوردن مبرد در سیکل تبرید چیلر است.

پس از آن ماده مبرد که البته عموم مردم آن را به اشتباه با نام “گاز یا گاز کولر” می شناسند، وارد کندانسور می شود. کندانسور، گرمای به وجود آمده در اثر افزایش قشار و دما در ماده مبرد را به محیط منتقل می کند و اینگونه مبرد که در کمپرسور به حالت گازی شکل بود، به تدریج تقطیر شده و به مایع تبدیل می شود.

در مرحله بعد، مبرد در حالت مایع به سمت شیر انبساط یا اکسپنشن ولو حرکت می کند و با عبور از آن، بر اثر فرآیند ژول-تامسون که به فرآیند اختناق معروف است، دچار افت فشار می شود. این افت فشار، افت دمای مبرد را نیز به همراه دارد و اینگونه، مبرد در دمای پایین وارد اواپراتور می شود.

اوپراتور در حقیقت همان بخشی است که قادر خواهیم بود از طریق عبور جریان آب با دمای محیط از روی لوله های آن، موفق به تولید آب سرد در محدوده دمایی 4 تا 6 درجه سانتی گراد شویم. چون در مراحل قیلی به این نقطه رسیدیم که مبرد با دمای پایین وارد لوله های اواپراتور شده است. اکنون محصول خروجی چیلر، آب سرد است.

از جریان آب سرد خروجی چیلرها اعم از چیلر تراکمی و جذبی نیز می توان در مصارف تهویه مطبوع و برودت صنعتی(Process cooling) استفاده کرد.

انواع چیلر تراکمی

در چیلرهای تراکمی عوامل مختلفی سبب دسته بندی آن ها می شوند. اما مهم ترین فاکتور دسته بندی انواع چیلر تراکمی، نوع کندانسور بکار رفته در طراحی و ساخت آن است. اگر در چیلرهای تراکمی از کندانسور هوا خنک یا هوایی استفاده شود، به آن چیلر هوا خنک گفته می شود. یکی دیگر از فاکتورهای مهم در دسته بندی انواع چیلر تراکمی، نوع کمپرسور آن است. به طور مثال اگر از کمپرسور اسکرو استفاده شده باشد، به اختصار آن را چیلر اسکرو معرقی می کنند و یا اگر از کمپرسور اسکرال استفاده شود، به آن چیلر اسکرال می گویند.

اما در صورتی که در ساخت چیلر تراکمی، از کندانسور آب خنک یا آبی استفاده شود، به آن چیلر آب خنک می گویند.

چیلر هوا خنک

گفتیم که چیلر هوا خنک یا هوایی (Air cooled chiller) مجهز به کندانسور هوا خنک است.در این نوع چیلرها با استفاده از فن ها و کندانسورهای V شکل که معمولا به لوله های مسی مجهز هستند، فرآیند چگالش یا تقطیر (condensing) فقط با استفاده از جریان هوای محیط انجام می شود. این ویژگی سبب شده است که چیلر هوا خنک به منظور تامین سرمایش ساختمان ها یا دستگاه ها و ماشیبن آلات صنعتی، نیازی به مصرف آب ندارد.

از طرفی چون در ایران، به ویژه در سال های اخیر، با کمبود منابع آب مواجه هستیم، امرزوه کاربرد چیلر هوا خنک بسیار مورد توجه مهندسان تهویه مطبوع و سیستم های سرمایشی قرار گرفته است.

چیلر تراکمی هوا خنک تهویه دماوند

چیلر آب خنک

چیلر آب خنک همانطور که در بالا اشاره کردیم، مجهز به کندانسور آب خنک است. یعنی در چیلر آب خنک (Water cooled chiller) به منظور تولید آب سرد، نیاز به مصرف آب داریم. به همین علت چیلرهای تراکمی آب خنک بایستی مجهز به کولینگ تاور یا برج خنک کننده باشند. برج های خنک کننده وظیفه دارند، آب خروجی از کندانسورهای آب خنک را با استفاده از فرآیند سرمایش تبخیری (evaporating cooling process) به منظور استفاده مجدد در فرآیند سیکل تبرید، خنک کنند.

لازم است در همین جا به این نکته نیز اشاره کنیم که کولینگ تاور یا برج خنک کننده در چیلرهای جذبی نیز ضروری است. در نتیجه امروزه کمتر از چیلرهای جذبی و تراکمی آب خنک در تهویه مطبوع استفاده می شود.

چیلر آب خنک تهویه دماوند

تفاوت چیلر آب خنک و هوا خنک

تفاوت چیلر آب خنک و هوا خنک را اینگونه معرفی کردیم که نوع کندانسور بکار رفته در آن ها متفاوت است. همچنین گفتیم که چیلر هوا خنک مصرف آب ندارد اما چیلر آب خنک علاوه بر مصرف آب باید به برج خنک کننده مجهز باشد.

اما باید توجه داشته باشیم که انتخاب نوع چیلر در تمامی پروژه ها باید توسط متخصصان و مهندسان تهویه مطبوع انجام شود. به طور مثال در پروژه های زیر صفری یا همان سرخانه ای، اغلب از چیلر تراکمی آب خنک استفاده می شود. همچنین برای پروژه هایی که ظرفیت برودتی بالا تر از 600 تن تبرید واقعی نیاز است، باید از چیلرهای آب خنک استفاده کرد. دلیل این امر آن است که چیلرهای آب خنک به دلیل استفاده از جریان آب بجای هوا، در بخش چگالش، ظرفیت برودتی بسیار بالایی دارند.

همچنین ساختار چیلرهای آب خنک، جدای از تاسیسات و برج خنک کننده، در ظرفیت برودتی برابر، به نسبت چیلرهای هوا خنک ابعاد کوپکتری دارند و فضای کمتری را اشغال می کنند. یا بسیاز از چیلرهای صنعتی که به منظور خنک کاری ماشن آلات تولید، نظیر چیلر دستگاه تزریق پلاستیک، از نوع چیلر تراکمی آب خنک هستند.

چیلر جذبی

چیلر جذبی یا ابزوربشن (absorption chiller)، بر خلاف چیلرهای تراکمی از سیکل تبرید جذبی بهره گیری می کند. گفتیم که چیلرهای تراکمی مجهز به کمپرسور یا واحد متراکم کننده هستند. کمپرسور هم به وسیله الکتروموتور کوپل شده با ان به حرکت می یابد و در نتیجه مصرف انرژی الکتریکی یکی از چالش های چیلرهای تراکمی است. البته امروزه مهندسان مکانیک با استفاده از روش هایی، توانسته اند تا حد مطلوبی مصرف برق چیلرها تراکمی را به حد معقولی برسانند.

سیستم های مانند آیس بانک یا کمپرسورهای توربوکور که مجهز به بیرینگ های مغناطیسی هستند. اما در چیلر جذبی دیگر از کمپرسور خبری نیست و چیلرهای جذبی با استفاده از منابع انرژِ گرمایی قادر با کار کردن و تامین آب سرد مورد نیاز سیستم های برودتی و تهویه مطبوع هستند.

به همین دلیل امروزه در پروژه هایی که تنها اتلاف انرژی گرمایی چشمگیری وجود داشته باشد، استفاده از چیلر جذبی توسط متخصصین توصیه می شود.

چیلر جذبی تهوبه دماوند

اجزای چیلر جذبی

چیلر جذبی مجهز به پمپ، ماده جاذب و ژنراتور است. همچنین مشابه چیلر تراکمی در آن، کندانسور و اواپراتور هم داریم. شکل زیر اجزای رایج چیلرهای جذبی را نشان می دهد.

اجزای چیلر جذبی

نحوه عملکرد و طرز کار چیلر جذبی

چیلر جذبی بر خلاف چیلر تراکمی فاقد کمپرسور یا واحد متراکم کننده مبرد است. در واقع بجای کمپرسور تراکمی، از یک به اصطلاح کمپرسور گرمایی (Thermal compressor) استفاده شده است. به زبان ساده تر در چیلر جذبی با استفاده از پمپ، جاذب و ژنراتور قادر به چرخش مبرد(معمولا آب) در مدار چیلر جذبی خواهیم شد. در واقع چیلر جذبی با دریافت انرژی گرمایی یا حرارتی قادر به کار کردن است و نیازی به مصرف برق ندارد، چون کمپرسوری وجود ندارد. اما از طرفی برای تامین انرژی گرمایی به منظور راه اندازی چیلر جذبی، معمولا به سوخت های فسیلی مانند گاز طبیعی، گازوئیل و یا گرمای اتلافی بدون استفاده از یک مجموعه مانند موتورخانه یا نیروگاه نیاز داریم.

چون چیلر جذبی به سوخت های فسیلی نیاز دارد، بدیهی است که همانند خودرو و سایر صنایع که سوخت فسیلی مصرف می کنند، آلودگی بیشتری دارند. البته چیلرهای تراکمی هم به دلیل استفاده از ماده مبرد، کمی برای محیط زیست ضرر دارند اما با پیشرفت مبردها امروزه ضرر زیست محیطی چیلرهای تراکمی به مراتب کمتر است.

امروزه به دلیل پایین بودن راندمان چیلرهای جذبی، تولید آن در سرتاسر جهان کاهش چشمگیری داشته است. شرکت تهویه دماوند نماینده چیلر جذبی شرکت هیوندای کره جنوبی بوده است که در سال های اخیر به علا مشکلات ذکر شده، تولید چیلر جذبی را متوقف کرده است.

در چیلرهای جذبی علاوه بر آب که نقش مبرد دارد، یک ماده جاذب هم استفاده می شود. معمولا ماده جاذب موجود در چیلرهای جذبی، لیتیوم بروماید است. به زبان ساده لیتیوم بروماید نمک مایع است.

سیکل تبرید جذبی در واقع با استفاده از یک فرآیند شیمیایی بین آب و لیتیوم بروماید سبب ایجاد سرمایش می شود. نحوه کار به اینصورت است که ابتدا ترکیبی از ماده جاذب و آب، توسط پمپ محلول یا سلوشن (Solution pump)، از محفظه جاذب یا ابزوربر به سمت محفظه ژنراتور فرستاده می شود. هر چقدر مقدار لیتیوم بروماید غلیظ تر باشد، عملکرد و بازدهی چیلر بهتر می شود. پس از ورود محلول به ژنراتور، با استفاده از منبع انرژی گرمایی که ممکن است توسط منابع مختلفی تامین شود، محلول به دلیل دریافت انرژی گرمایی و افزایش دما، به دلیل تبخیر شدن مبرد یا آب، غلیظ تر می شود. بخار آب حاصله نیز به سمت کندانسور می رود و توسط جریان آبِ برج خنک کننده یا کولینگ تاور، کندانس یا تقطیر شده و مجدد در سیکل چیلر مورد استفاده قرار می گیرد.

پس از آنکه، محلول آب و لیتیوم بروماید غلیظ شد، آن را از محفظه جاذب یا ابزروبر به سمت محفظه اواپراتور انتقال می دهند. نکته مهم اینجاست که محفظه جاذب و اواپراتور مشترک و تحت فشار منفی یا خلاء است. این خلاء سبب می شود پاشش جریان آب از نازل های اواپراتور در دمای حدود 4 الی 6 درجه سانتی گراد تبخیر شوند. همچنین جریان آب نیز به علت غلیظ بودن محلول در این محفظه، جذب لیتیوم بروماید می شوند. حال اگر بتوانیم جریان آب محیط را از داخل لوله های اوپراتور در چیلر جذبی عبور دهیم، موفق به تولید آب سرد می شویم.

 

 

انواع چیلر جذبی

چیلر های جذبی بر اساس طراحی و ساخت به سه نوع تقسیم می شوند:

  • چیلر جذبی تک اثره (single effect)
  • چیلر جذبی دو اثره (Double effect)
  • چیلر جذبی شعله مستقیم (Direct fire)

چیلر جذبی تک اثره

چیلرهای جذبی تک اثره تنها مجهز به یک محفظه ژنراتور هستند. این نوع چیلر کم ترین راندمان را دارد.

چیلر جذبی تک اثره

چیلر جذبی دو اثره

چیلر جذبی دو اثره مجهز به دو محفظه ژنراتور است و این موضوع باعث افزایش راندمان آن ها نسبت به چیلر جذبی تک اثره شده است.

چیلر جذبی دو اثره

نکات خرید چیلر

  • تعیین نیازهای پروژه: پیش از خرید چیلر، باید نیازهای خاص پروژه خود را مشخص کنید. این شامل تعیین ظرفیت سرمایشی مورد نیاز، نوع کاربرد (تهویه مطبوع یا صنعتی)، و شرایط محیطی محل نصب می‌شود.

  • انتخاب نوع چیلر: چیلرها به دو دسته اصلی تراکمی و جذبی تقسیم می‌شوند. هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای مثال، چیلرهای تراکمی معمولاً راندمان بالاتری دارند و فضای کمتری اشغال می‌کنند، در حالی که چیلرهای جذبی ممکن است در شرایط خاصی مناسب‌تر باشند.

  • تعیین نوع کندانسور: چیلرهای تراکمی می‌توانند با کندانسورهای هواخنک یا آب‌خنک تجهیز شوند. انتخاب بین این دو بستگی به منابع موجود، شرایط آب و هوایی و محدودیت‌های فضایی دارد.

  • بررسی مصرف انرژی: مصرف انرژی یکی از عوامل مهم در انتخاب چیلر است. بررسی راندمان انرژی و هزینه‌های عملیاتی می‌تواند به کاهش هزینه‌های بلندمدت کمک کند.

  • ملاحظات نگهداری و تعمیرات: قبل از خرید، به نیازهای نگهداری و تعمیرات چیلر توجه کنید. برخی از چیلرها نیاز به سرویس‌های دوره‌ای بیشتری دارند و قطعات آن‌ها ممکن است گران‌تر باشند. همچنین، دوره گارانتی و خدمات پس از فروش نیز از جمله عواملی است که باید در نظر بگیرید.

  • میزان تولید صدا: سطح صدای تولیدی چیلر می‌تواند در برخی محیط‌ها مهم باشد. بررسی میزان نویز و انتخاب چیلری با سطح صدای مناسب می‌تواند از ایجاد مزاحمت جلوگیری کند.

  • هزینه‌های اولیه و بلندمدت: علاوه بر هزینه اولیه خرید، باید هزینه‌های عملیاتی و نگهداری را نیز در نظر بگیرید. انتخاب چیلری با راندمان بالاتر ممکن است هزینه اولیه بیشتری داشته باشد، اما در بلندمدت می‌تواند صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌ها ایجاد کند.

  • بررسی برند و سازنده: اطمینان از کیفیت و اعتبار سازنده چیلر می‌تواند در عملکرد و دوام دستگاه تأثیرگذار باشد. تحقیق در مورد سابقه و تجربه سازنده و همچنین نظرات مشتریان قبلی می‌تواند مفید باشد.

  • تطبیق با استانداردها: مطمئن شوید که چیلر انتخابی با استانداردهای ملی و بین‌المللی مرتبط با ایمنی و کارایی مطابقت دارد.

  • مشاوره با متخصصان: قبل از تصمیم‌گیری نهایی، مشاوره با کارشناسان و متخصصان در زمینه تهویه مطبوع می‌تواند به انتخاب بهینه‌تر کمک کند.

اهمیت تعمیر و نگهداری چیلرها

چیلرها نقش حیاتی در سیستم‌های تهویه مطبوع و صنایع مختلف دارند. از آنجا که این تجهیزات به صورت مداوم در حال کار هستند، نگهداری و تعمیرات منظم آن‌ها اهمیت زیادی در افزایش کارایی، کاهش هزینه‌های عملیاتی و جلوگیری از خرابی‌های ناگهانی دارد. در ادامه به دلایل اهمیت این موضوع و نکات کلیدی آن پرداخته‌ایم:

1. افزایش طول عمر دستگاه

چیلرها از قطعات حساسی تشکیل شده‌اند که در صورت نگهداری نادرست، ممکن است دچار آسیب‌های جدی شوند. سرویس‌های دوره‌ای و تعویض به‌موقع قطعات مصرفی، طول عمر دستگاه را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

2. کاهش هزینه‌های عملیاتی

چیلری که به درستی نگهداری شود، عملکرد بهینه‌تری دارد و انرژی کمتری مصرف می‌کند. در نتیجه هزینه‌های مصرف برق و انرژی کاهش پیدا می‌کند. همچنین، تعمیرات پیشگیرانه به جلوگیری از هزینه‌های بالای تعمیرات اساسی کمک می‌کند.

3. جلوگیری از خرابی‌های ناگهانی

خرابی ناگهانی چیلر می‌تواند باعث توقف کامل سیستم‌های تهویه مطبوع یا فرآیندهای تولیدی در صنایع شود. تعمیر و نگهداری منظم این خطر را به حداقل می‌رساند و از اختلالات احتمالی جلوگیری می‌کند.

4. حفظ راندمان و کارایی دستگاه

چیلرهایی که به صورت دوره‌ای سرویس نمی‌شوند، با کاهش راندمان مواجه خواهند شد. تجمع رسوب در لوله‌ها، خرابی کمپرسورها و کاهش کارایی کندانسور از جمله مشکلات رایج در این شرایط هستند.

5. رعایت استانداردهای ایمنی

سرویس و نگهداری چیلرها نه تنها به بهبود عملکرد دستگاه کمک می‌کند، بلکه از بروز خطرات احتمالی ناشی از مشکلات فنی مانند نشتی گاز مبرد نیز جلوگیری می‌کند.

نکات کلیدی در تعمیر و نگهداری چیلرها

  • بازرسی دوره‌ای قطعات: بررسی وضعیت کمپرسورها، کندانسورها، اواپراتورها و لوله‌های سیستم به صورت دوره‌ای ضروری است.
  • تمیزکاری مبدل‌های حرارتی: تجمع رسوب و آلودگی در مبدل‌ها باعث کاهش کارایی چیلر می‌شود.
  • بررسی سیستم کنترل: اطمینان از عملکرد صحیح سیستم‌های کنترل و اتوماسیون چیلر بسیار مهم است.
  • تعویض فیلترها: فیلترهای هوا و مایع به طور منظم تعویض شوند تا جریان هوای مناسب فراهم شود.
  • بررسی گاز مبرد: شارژ مناسب گاز مبرد و بررسی نشتی از جمله موارد ضروری در سرویس چیلرها است.

مصرف انرژی و بهره‌وری چیلرها

چیلرها از جمله تجهیزات پرمصرف در سیستم‌های سرمایشی و تهویه مطبوع هستند. بهره‌وری انرژی این دستگاه‌ها به دلیل کارکرد مداوم آن‌ها در محیط‌های صنعتی و تجاری اهمیت ویژه‌ای دارد. کاهش مصرف انرژی نه تنها به صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک می‌کند بلکه به حفظ محیط زیست نیز یاری می‌رساند. در این بخش به اهمیت بهره‌وری چیلرها، عوامل تأثیرگذار بر مصرف انرژی و راهکارهایی برای افزایش کارایی آن‌ها می‌پردازیم.

اهمیت بهره‌وری چیلرها

چیلرها می‌توانند بین 30 تا 50 درصد از مصرف انرژی کل یک ساختمان را به خود اختصاص دهند. بنابراین، هر گونه بهبود در راندمان این تجهیزات می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کاهش هزینه‌های انرژی و حفظ منابع داشته باشد.

عوامل تأثیرگذار بر مصرف انرژی چیلرها

  1. نوع چیلر:
    چیلرهای تراکمی معمولاً راندمان انرژی بهتری نسبت به چیلرهای جذبی دارند. همچنین، چیلرهای هواخنک در مناطق با رطوبت بالا ممکن است مصرف انرژی بیشتری داشته باشند.

  2. ظرفیت چیلر:
    انتخاب چیلری با ظرفیت مناسب برای بار سرمایشی ساختمان بسیار مهم است. چیلرهایی که ظرفیت بالاتر از نیاز دارند، انرژی بیشتری هدر می‌دهند.

  3. کیفیت مبدل‌های حرارتی:
    مبدل‌های حرارتی تمیز و بدون رسوب باعث انتقال حرارت بهتر و در نتیجه کاهش مصرف انرژی می‌شوند.

  4. کنترل هوشمند:
    سیستم‌های کنترل هوشمند می‌توانند با تنظیم دقیق بار سرمایشی و مدیریت عملکرد چیلر، مصرف انرژی را بهینه کنند.

  5. شرایط نگهداری:
    عدم سرویس و نگهداری منظم باعث کاهش راندمان و افزایش مصرف انرژی می‌شود.

راهکارهایی برای بهبود بهره‌وری چیلرها

  1. تمیزکاری منظم مبدل‌ها:
    جلوگیری از تجمع رسوب و آلودگی در مبدل‌های حرارتی به افزایش راندمان چیلر کمک می‌کند.

  2. استفاده از سیستم کنترل هوشمند:
    نصب سیستم‌های کنترل هوشمند برای مدیریت بار سرمایشی و عملکرد چیلر بهینه‌سازی مصرف انرژی را امکان‌پذیر می‌کند.

  3. تنظیم دقیق بار سرمایشی:
    از چیلرهایی استفاده کنید که بتوانند در شرایط بار جزئی نیز با راندمان بالا کار کنند.

  4. بررسی و تعویض کمپرسورها:
    کمپرسورهایی که به درستی کار نمی‌کنند می‌توانند مصرف انرژی را افزایش دهند.

  5. استفاده از تجهیزات با برچسب انرژی بالا:
    چیلرهایی با رتبه‌بندی انرژی بهتر انتخاب کنید تا هزینه‌های عملیاتی کاهش یابد.

تماس و استعلام قیمت